Какви мобилни изненади ни готвят от Sony (Ericsson)?

Какви мобилни изненади ни готвят от Sony (Ericsson)?
A A+ A++ A

Годината започна с премиерата на смартфона Xperia S, но не се съмняваме, че от Sony (Ericsson) крият много изненади, част от които ще станат ясни по време на мобилния конгрес в края на февруари. Информацията за новите продукти вече се промъква в интернет и ако имаме късмет, е съпроводена и с неофициални снимки на очакваните модели. В началото на месеца видяхме първите снимки на модела MT27I (Pepper), който според сведенията ще е наследник на Sony Ericsson Xperia neo и neo V и ще заложи на чипсета ST-Ericsson NovaThor U8500, който комбинира двуядрен процесор с работна честота 1GHz и графичен ускорител ARM Mali-400 MP. Последното вече е потвърдено и от запис в базата данни на теста NenaMark, в който се споменават резолюция на екрана 854 x 480 пиксела и графичен чип ARM Mali-400 MP. В интерес на истината, освен в U8500 този ускорител се използва и в други продукти на ST-Ericsson като например U5500 и U9500.

Името на телефона се споменава и в списък с кодови имена на продукти на Sony, който GSM Arena публикува. Според него устройството ще се появи на пазара през април на цена около 300 евро. През същия месец би трябвало на пазара да излязат и други два модела - ST25i Kumquat и LT22i Nypon, на цена съответно 262 и 370 евро. Преди дни и двете устройства бяха забелязани в снимка, публикувана в шведски сайт за обяви. Според данните и двата модела разчитат на чипсет NovaThor U8500, но имат различен диагонал на екрана и камера.

Xperia Nypon включва 4" Reality дисплей с qHD (540 x 960) резолюция, алуминиев заден панел и 8MP камера с опция за запис на 1080p видео, а Xperia Kumquat, който ще наследи Xperia mini, залага на по-малък 3.5" Reality дисплей с FWVGA резолюция и 5МР камера с опция за запис на 720p видео. Заедно с Pepper това са поне 3 смартфона, които най-вероятно ще бъдат представени на мобилния конгрес в Барселона.

Другите кодови имена от документа на GSM Arena изглеждат непознати, но сред тях се отличават две, чиято висока цена подсказва, че става дума за топмодели на компанията. Цената на Mint е посочена като 562 евро, а LT29i Hayabusa ще струва около 493 евро. Не е изключено Hayabusa да е предназначен за определен пазар - например Япония или Щатите, а от сайта Xperia Blog твърдят, че ще има 4,55" дисплей и ще е с дизайн на Xperia arc, но с техническите характеристики на Xperia S.

Сред другите модели е и ST21i Tapioca, който се появява в два варианта - Tapioca и Tapioca_DS. Предположенията са, че вторият е с възможност за работа с 2 SIM карти и ще е предназначен за развиващите се пазари. Сред очакваните характеристики са процесор с работна честота 800MHz, 3.2" дисплей с резолюция 320 x 480 пиксела, 512MB RAM, 4GB ROM и 3.2MP камера.

http://www.gsmarena.com/unannounced_sony_android_smartphone_prices_and_launch_dates_leak-news-3681.php

http://www.xperiablog.net/2012/01/18/rumoured-price-list-launch-dates-for-entire-2012-sony-smartphone-portfolio/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници