В епична битка и Гришо отпадна от Australian Open

В епична битка и Гришо отпадна от Australian Open
След повече от три часа игра Григор не успя да се превърне в първия българин, достигнал до трети кръг на турнир от Големия шлем. Снимка: zasada.bg
A A+ A++ A

Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като допусна поражение от Николас Алмагро с 2:3 сета (6:4, 3:6, 7:6, 4:6, 0:6).

След повече от три часа игра Григор не успя да се превърне в първия българин, достигнал до трети кръг на турнир от Големия шлем, както и единствения, победил тенисист от Топ 10.

Григор започна трудно мача, като още в първия гейм Алмагро имаше три възможности за пробив, но в крайна сметка Димитров удържа гейма си, съобщи БГНЕС.

В третия гейм Григор проби, но при 3:3 испанецът върна пробива. В крайна сметка хасковлията спечели първия сет с 6:4.

Вторият сет започна добре за Григор, но все пак завърши в полза на испанеца с 3:6. Третият сет Гргигор отново направи пробив при 3:2, но Алмагро отново върна пробива при 4:4.

Стигна се до тайбрек, който Григор спечели със 7:6. В четвъртия сет испанецът беше видимо изморен, което позволи на Гришо да взема геймовете си с лекота.

Все пак българинът допусна няколко грешки, което позволи на Алмагро да стигне до пробив при 3:3 и впоследствие да вземе сета с 6:4.

В последния сет Григор рязко снижи представянето си, възможно и заради контузия, тъй като преди началото на последната част Гришо поиска медицинска помощ, което позволи на испанеца да спечели сета и съответно мача с 6:0.

В следващия кръг Алмагро ще се срещне с победителя от мача между Маркос Багдатис и Станислав Вавринка, които играят в момента.

Днес представителката на Australian Open за България при жените – Цветана Пиронкова, също отпадна от турнира, като загуби от Галина Воскобоева с 0:2 сета – 4:6, 4:6.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници