„Реал“ (Мадрид) е най-скъпият клуб в света

„Реал“ (Мадрид) е най-скъпият клуб в света
A A+ A++ A

Сп. „Форбс“ публикува ежегодната си класация на най-скъпите отбори в света, като № 1 e „Реал“ (Мадрид).

От „Форбс“ оценяват „Белия балет“ на 3,3 млрд. долара. Мадридчани имат и най-високия доход в сферата на спорта: за периода 2011-2012 г. клубът е спечелил 650 млн. долара. През последните 3 г. печалбата на „Реал“ - от реклама, телевизионни и имидж права, продажба на билети и клубни аксесоари и пр., е нараснала с 62%, съобщи БГНЕС.

На второ и трето място в класацията на „Форбс“ са поставени още два футболни клуба - „Манчестър Юнайтед“, оценен на 3,2 млрд. долара, и „Барселона“, струващ 2,6 млрд. Местата от 4 до 9 са окупирани от отбори по бейзбол и американски футбол от САЩ: New York Yankees, Bronx Bombers и др.

Топ 10 на сп. „Форбс“, изготвящо класацията от 1998 г., се допълва отново от европейски футболен клуб и това е лондонският „Арсенал“, оценен на 1,3 млрд. долара. От Формула 1 най-високо оценен е отборът на „Ферари“ - 1,2 млрд. долара, което класира „Червените кончета“ на 23-то място.

През последните 3 години №1 в класацията бе неизменно „Манчестър Юнайтед“. От „Форбс“ обясняват отстъплението на „Червените дяволи“ в полза на „Реал“ с пенсионирането на дългогодишния мениджър на тима сър Алекс Фергюсън.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници