Китайско копие на HTC One залага на пластмасов корпус

Китайско копие на HTC One залага на пластмасов корпус
A A+ A++ A

Скоро не сме чували за нови копия на iPhone, произлизащи от азиатския пазар, въпреки че тази "индустрия" едва ли е преустановила дейността си. За сметка на това на същото внимание вече се радва и новата перла в портфолиото на HTC - HTC One. Вече е факт и първият телефон, който копира модела на тайванската компания, който определено заслужава внимание заради голямата прилика с оригинала. Копието е със същия размер на дисплея - 4,7", и със сигурност в първия момент лесно може да заблуди по-голямата част от потребителите.

Приликите не се изчерпват обаче само с това - корпусът на телефона има същата форма и извивки, чекмеджето за microSIM картата е същото, както и клавиатурата и дори декоративните решетки на високоговорителите. За щастие обаче между двата телефона има и достатъчно разлики. Китайският вариант е с резолюция на екрана от 1280 х 720 пиксела, за разлика от оригинала. Въпреки това копието може да задоволи по-непретенциозните потребители с качеството си. Фалшивият телефон също така разполага само с един говорител, макар на снимките да се вижда, че китайските производители са си дали труда да изкопират отворите и за двата. Задният панел на устройството е пластмасов, а не алуминиев.

Телефонът не разполага с NFC възможности, инфрачервен порт и интерфейс HTC Sense, което пък сигурно би допаднало на почитателите на чистия Android. За сметка на това работи с Android 4.2.1 и услугите на Google по принцип работят, но невинаги успяват да се синхронизират. Любопитно е, че телефонът разполага с 8МР камера, но тестовете на Engadget показват, че той успява да заснеме изображения с 13МР резолюция. Под корпуса на фалшивия HTC One работи четириядрен процесор MediaTek MT6589 с честота 1,2GHz. Телефонът се продава срещу 210 щатски долара, което несъмнено не е лоша сделка за подобно устройство, стига да не се надявате да получите истински HTC One.

http://www.engadget.com/2013/07/14/fake-htc-one-plastic-mt6589/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници