Според НЦИОМ 59% от хората не одобряват правителството

Според НЦИОМ 59% от хората не одобряват правителството
Стартовият рейтинг на настоящия премиер е по-висок от този на оглавявания от него кабинет, сочат данни на НЦИОМ. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

Правителството на Пламен Орешарски e започнало дейността си с 32% одобрение и с 59% неодобрение, сочат данни от проучване на НЦИОМ.

През първия месец на своята работа кабинетът на Бойко Борисов получава 51% одобрение и 20% неодобрение. В началото на своя мандат правителството на Сергей Станишев получава 29% одобрение и 50% неодобрение, а това на премиера Сакскобургготски в началото на работата си се е ползвало с 54% одобрение и само 11% неодобрение.

През юли 1997 г. кабинетът на Иван Костов е имал 60% одобрение и 24% неодобрение.

Данните сочат още, че стартовият рейтинг на настоящия премиер е по-висок от този на оглавявания от него кабинет. Към момента Пламен Орешарски привлича симпатии и на избиратели извън БСП и ДПС.

 

През първия месец на управлението си Бойко Борисов получава 69% одобрение и 11% неодобрение. Сергей Станишев започва с 40% одобрение и 36% неодобрение, Симеон Сакскобургготски е одобряван от 68% от българите, а неодобрението му е едва 6%. Стартовият рейтинг на Иван Костов като премиер е 59% одобрение и 25% неодобрение.

#Иван Костов #Симеон Сакскобурготски #Бойко Борисов #Пламен Орешарски #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници