Политическата криза в Португалия продължава

Политическата криза в Португалия продължава
A A+ A++ A

Политическата криза в Португалия продължава, а изглежда, че е малко вероятно днес да бъде постигнато споразумение между трите партии, които по искане на президента преговарят за пакт „за национално спасение“. Той трябва да гарантира успеха на сключения през май 2011 година спасителен план, съобщи агенция „Фокус“.

Разговорите между Социалдемократическата партия на премиера Педро Пасуш Коелю, нейния коалиционен партньор, консервативната партия CDS-PP, и Социалистическата партия продължават и днес при най-голяма поверителност, без да става ясно какъв може да е следващият етап.

В неделя вечерта всяка партия публикува еднотипно комюнике, с което обяви, че трите политически сили са дали срок от една седмица, за да постигнат споразумение за „национално спасение“, за което президентът Анибал Каваку Силва призова.

И трите партии участваха в подписването на спасителната помощ на стойност 78 милиарда евро, която Португалия получи през май 2011 година в замяна на изготвянето на рестриктивна програма и реформи.

#Португалия #политическа криза #споразумение #пакт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници