Сблъсъци между протестиращи и полиция в Анкара и Истанбул

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Анкара и Истанбул
Протгестите в Турция продължават. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращите срещу правителството на премиера Реджеп Ердоган в Анкара, отново влязоха в сблъсъци с полицията, която използва сълзотворен газ и водни струи, предаде РИА Новости.

На булевард “Кенеди”, където се провеждат протестите, се събраха около 1000 души, които скандираха антиправителствени лозунги и замеряха полицията с камъни. Силите на реда използваха сълзотворен газ и водни струи, за да разпръснат демонстрантите.

След полунощ най-малко 100 души са се преместили на улица “Дикмен”, където вдигнаха барикади и замеряха полицията с камъни. Полицията разруши барикадите и прогони останалите протестиращи с газови гранати и водомети.

Рано сутринта в неделя общинските служби разчистваха булеварда. На булевард “Кенеди” десетина младежи продължават да скандират антиправителствени лозунги.

На истанбулския булевард “Истиклял”, който завършва на площад “Таксим”, отново имаше безредици.

Започналата мирно протестна акция, организирана от профсъюзите на архитектите и инженерите, прерасна в сблъсъци, предаде ИТАР-ТАСС.

Няколкостотин членове на профсъюзите и други протестиращи протестираха срещу решението на полицията да лиши съюза от възможността да влияе на градостроителните планове.
Булевардът в посока “Таксим” е бил затворен от полицията. След призивите на силите на реда към демонстрантите да напуснат булеварда значителна част от тях са се тръгнали. Въпреки това няколко неголеми групи са се опитали да нахлуят през огражденията. Полицията е използвала сълзотворен газ и водни струи, за да ги прогони.

Няколко души се ранени. Все още броят им не се уточнява.

#Анкара #Истанбул #протест #Таксим #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници