Задържаха петима, рекетирали файтонджии в Созопол

Задържаха петима, рекетирали файтонджии в Созопол
Полицейските служители организирали проверка на сигнала и наблюдение над визираните обекти, като още същия ден при опит да бъде получена остатъчната сума от 400 лв. е задържан П.А. от Бургас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима души са задържани за изнудване на файтонджии в Созопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас, предава „Фокус“.

След акцията на служителите от Районно управление „Полиция“ - Созопол, са задържани 27-годишният Д.Н., 18-годишният Д.С., 23-годишният Д.Ф., 18-годишният П.А. - всички от Бургас, и 23-годишният И.В. от Полски Тръмбеш за това, че същите са изнудвали собственици на файтони, работещи в Созопол.

По случая в крайморското управление преди три дни е бил получен анонимен сигнал за извършван рекет над файтонджиите, които били принуждавани да плащат по 100 лв. стартово на файтон за търговското си занимание, а впоследствие и по още 400 лв. „такса за охрана“, осъществявана от задържаните младежи.

Полицейските служители организирали проверка на сигнала и наблюдение над визираните обекти, като още същия ден при опит да бъде получена остатъчната сума от 400 лв. е задържан П.А. от Бургас.

Впоследствие чрез съдействие на служители от РУП – Приморско, е задържан и И.В. от Полски Тръмбеш.

Ден по-късно – на 9 юли, са задържани и останалите трима бургазлии.

До момента не е констатирано същите да са гравитирали към бившите силови групировки.

От проведените допълнителни полицейски действия е установено, че И.В. вече е задържан за извършване на подобно престъпление.

Бургазлията Д.Ф. е установяван многократно от полицейските служители като извършител на кражби на горива от автомобили, а останалите трима младежи са без криминални прояви до момента.

По случая пред съдия са проведени разпити на задържаните, както и разпознавания на младежите. Трима от извършителите са направили пълни самопризнания за извършваната от тях противозаконна дейност.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ - Созопол.


#рекет #Созопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници