Траурен ден във Варна, прощаваме се с митрополит Кирил

Траурен ден във Варна, прощаваме се с митрополит Кирил
Прощаваме се с митрополит Кирил. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Траурен ден е обявен на територията на община Варна във връзка с кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, съобщиха от пресцентъра на общината.

Поклонението пред тялото на Негово Високопреосвещенство ще започне в 8.00 часа в катедралния храм „Свето Успение Богородично“ в морската столица. Час по-късно ще бъде отслужена и Света литургия. От 11:00 часа, също в катедралния храм, ще бъде отслужено опелото и след това тялото на митрополит Кирил ще бъде положено в старите варненски гробища в митрополитската алея.

Припомняме, че Светият синод избра Врачанския митрополит Калиник за наместник на Варненската и Великопреславска епархия.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил се удави в морето край местността Траката във Варна във вторник сутринта. Тялото му бе забелязано във водата в близост до буната на рибарското селище от жена, която ходила да плува всяка сутрин на същото място. Кирил бил с шнорхел и с маска.

Причината за смъртта на митрополит Кирил е удавяне, и по-точно от хипотермия – гмурнал се на дълбочина със силно студено течение.

#митрополит Кирил #Варна #Светия синод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници