Съоснователят на Apple използва iPhone, но намира Android за по-добър в някои отношения

Съоснователят на Apple използва iPhone, но намира Android за по-добър в някои отношения
A A+ A++ A

Отношението на Стив Джобс към Android беше пословично негативно и дори се беше зарекъл да се бори до последен дъх и цент за унищожаването на платформата на Google. Изненадващо обаче Стив Вознияк, който наред с Джобс е другият от съоснователите на Apple през 1976 г., харесва много телефоните с Android, въпреки че използва iPhone и го намира за много красив. Той все още смята, че като цяло телефонът на Apple е най-добрият смартфон, но има области, в които устройствата с Android са по-напред.

Една от тези области са гласовите команди. Противно на всеобщите похвали, които получи системата за гласово управление Siri, Вознияк е на мнение, че разпознаването на глас в Android работи много по-добре. Той е използвал и харесва самостоятелното приложение, но откакто то беше вградено в iPhone 4S, твърди, че точността му е намаляла сериозно, а понякога дори не работи изобщо. Освен това е доволен от вградената безплатна навигация с Google Maps. Според него устройствата с платформата на Google не са толкова лесни за употреба, колкото iPhone, но не са и толкова сложни за разбиране, а ако положат малко усилия, потребителите могат да получат повече в някои отношения.

Вознияк има забележки и по отношение на работата на Apple с авторите на приложения. Програмист от Foursquare е споделил с него, че бюрократичният подход на компанията забавя разработването, докато при Android приложенията са достъпни за потребителите много по-бързо и е възможно навременното пускане на поправки при евентуални проблеми. Вознияк не е доволен и от живота на батерията на неговия iPhone.

http://www.thedailybeast.com/articles/2012/01/14/even-woz-thinks-the-android-bests-the-iphone.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници