Samsung и Apple обръщат внимание на технология за водоустойчиви смартфони

Samsung и Apple обръщат внимание на технология за водоустойчиви смартфони
A A+ A++ A

Една от многото технологии, за които често завиждаме на японските мобилни потребители - водоустойчивостта на телефоните, не изглежда толкова трудна за масово въвеждане и тук, но въпреки това подобни устройства са все още рядкост. Нещо повече - често те са с по-големи размери и с непривлекателен дизайн, което като цяло не ги прави особено атрактивни. Контрастът с телефоните в Япония е особено силен, тъй като там дори и ултратънките телефони предлагат тази екстра като стандарт. Това може да се промени скоро заради усилията на компанията HzO, която разработва покритие, способно да направи всяко устройство водоустойчиво.

Демонстрацията на технологията и на ефекта от прилагането й се състоя по време на изложението CES 2012: компанията потопи работещ iPhone в аквариум и той продължи да работи под водата. Изглежда, че демонстрацията е впечатлила големите производители, тъй като сайтът Pocket-Lint съобщава, че компанията е започнала преговори с Apple и Samsung. Технологията се казва HzO Waterblock и на практика осигурява нанопокритие, което предпазва компонентите на устройствата и в същото време не добавя допълнителна тежест. Според информация от компанията можем да очакваме първите устройства, които използват HzO Waterblock, още през тази година. Тъй като процесът е сложен, няма възможност за отлагане на покритието в домашни условия, а вместо това компанията ще търси партньорството на производителите.

HzO не беше единствената компания с подобна технология на CES 2012. От Liquipel също демонстрираха своята разработка, която е достъпна още сега за потребителите. Достатъчно е да изпратите телефона си на компанията и срещу 60 долара тя ще ви го върне напълно водоустойчив.

http://www.pocket-lint.com/news/43935/hzo-waterproof-nano-tech-samsung-apple

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници