Сергей Станишев: Партия ГЕРБ има място в парламента

Сергей Станишев: Партия ГЕРБ има място в парламента
Според Станишев една процедура за импийчмънт на президента би превърнала Росен Плевнелиев в мъченик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като ГЕРБ от първия ден на избора на новото Народно събрание искаха касиране, сега това тяхно искане е отхвърлено. Очевидно е, че ГЕРБ са извън парламента, защото това е един от начините за господин Борисов и за господин Цветанов да контролират партията. Извън парламента много по-лесно се контролират и народните представители и се държи тяхната власт. Нека дадат отговор - какво ще правят оттук нататък, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде БНР.

Изавлението бе направено по време на пресконференция, където Станишев коментира решението на Конституционния съд, който отхвърли искането на ГЕРБ за касиране на предсрочните избори.

„Нека дадат отговор - какво ще правят оттук нататък. Имат място в българския парламент, имат много сериозна парламентарна група, която дава възможности за активна работа и за промяна на много решения в Народното събрание“, каза Станишев.

Според него една процедура за импийчмънт на президента би превърнала Росен Плевнелиев в мъченик. Лидерът на БСП уточни, че Изпълнителното бюро на БСП не е обсъждало темата.

#Сергей Станишев #Станишев #ГЕРБ #БСП #Цветанов #Борисов #избори #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници