Димитър Гочев: Решението на Конституционния съд за изборите беше абсолютно очаквано

Димитър Гочев: Решението на Конституционния съд за изборите беше абсолютно очаквано
Абсолютно очаквано беше решението на Конституционния съд да отхвърли искането на народни представители за обявяване на изборите за 42-ро Народно събрание за незаконни. Това каза за агенция „Фокус“ Димитър Гочев, бивш конституционен съдия. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Абсолютно очаквано беше решението на Конституционния съд да отхвърли искането на народни представители за обявяване на изборите за 42-ро Народно събрание за незаконни. Това каза за агенция „Фокус“ Димитър Гочев, бивш конституционен съдия.

Конституционният съд не може да обяви за противозаконни и в нарушение на закона цялостно изборите, обясни Гочев.

„Доколкото разбрах, няма и причинна връзка за инцидента в Костинброд и резултатите от изборите. Ако това е нарушение на закона, трябва да има връзка между изборния резултат и това решение. Това решение на Конституционния съд беше очаквано. Няма процедура за обжалване на решенията на Конституционния съд“, посочи бившият конституционен съдия.

По думите му, ако се намери причинна връзка между нарушенията и конкретните изборни резултати за определени мандати, това може да доведе до положителен резултат. „Ако мандатът на някои народни представители е вследствие на някое нарушение на закона, може да бъде искано тяхното сменяне“, посочи още Димитър Гочев.

#Димитър Гочев #Конституционен съд #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино