Румен Петков: Голямата трагедия с кончината на митрополит Кирил не трябва да бъде използвана

Румен Петков: Голямата трагедия с кончината на митрополит Кирил не трябва да бъде използвана
Голямата трагедия с кончината на митрополит Кирил не трябва да бъде използвана спекулативно. Това каза пред агенция „Фокус” Румен Петков от БСП.
A A+ A++ A

Голямата трагедия с кончината на митрополит Кирил не трябва да бъде използвана спекулативно. Това каза пред агенция „Фокус“ Румен Петков от БСП. „Това е голяма загуба за българското православие и много се надявам да нямаме спекулации в тази връзка, да не използваме една голяма трагедия и на Варненската епархия, и на Светата православна църква, но на първо място на неговите близки и приятели, за да всяваме отново разделение в обществото.

Нито митрополитът, нито Православната църква, а и въобще никой човек не заслужава такова нещо. Бог да го прости!“, каза Румен Петков.

„Надяваме се, миряните да го запомнят с неговите дела и в името на Варненската епархия, и в името на Светата православна църква. Още веднъж искам да подчертая надеждата си, че тази голяма трагедия няма да бъде използвана спекулативно, а напротив, ще бъде повод за консолидация във Варна и на първо място във Варненската епархия, но и в страната.

Такива трагедии трябва да ни научат, че сме временно на този свят и има много по-големи ценности, пред които си струва да се прекланяме и за които си струва да се борим“, добави Петков.

#митрополит Кирил #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници