Честват 90-годишнината на проф. Карл Джераси с пиесата му „Табу“ в театър „Възраждане“

Честват 90-годишнината на проф. Карл Джераси с пиесата му „Табу“ в театър „Възраждане“
Проф. Карл Джераси и част от семейството му на Фонтана на Американския колеж в София. Снимка: Зорница Хайдутова, Американски колеж
A A+ A++ A

С пиесата „Табу“ Камерен театър „Възраждане“ - София, ще отбележи 90-ия рожден ден на проф. Карл Джераси, бащата на противозачатъчното хапче и автор на 12 пиеси, поставени с успех в целия свят.

Това е петият сезон, в който „Табу" се играе на българска сцена. Пиесата на проф. Карл Джераси е за брачното съжителство между две лесбийки, които искат да имат дете, за мъж, който отказва да споделя амбициите и неврозите на съвременността. Друг един, разпънат между традициите и хаотичното настояще. И религиозна фанатичка.

Експлозивна смес от комични ситуации и сериозни проблеми, в която петима души отчаяно търсят съвременните измерения на нормалното. Режисьор е Георги Михалков, сценограф Петър Митев. Участват: Тодор Доцев, Валерия Кардашевска, Даниел Цочев, Надя Конакчиева, Ивет Радулова.

Специални гости на представлението в четвъртък са посланикът на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса Раз, д-р Невен Енчев - президент на Фондация „Качество на живот“ и известният пластичен гуру д-р Ангел Енчев.

#пиеса #театър "Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници