Хакери от Русия, Китай и КНДР атакуват държави от целия свят

Хакери от Русия, Китай и КНДР атакуват държави от целия свят
A A+ A++ A

Министерството на отбраната на Япония алармира, че хакери от Китай, Русия и Северна Корея атакуват правителствени и военни бази данни в много страни по света. Предупреждението е публикувано в ежегодния доклад на министерството, публикуван днес и цитиран от израелското интернет издание Mignews.com. 

В документа пише, че по данни на японската полиция само за миналата година е имало над 1000 кибератаки срещу японски институции с използването на вируси, които крадат информация от заразени компютри.

През юни японската компания Cyber Defence анализира няколко десетки вируси, с които са атакувани японски държавни учреждения, и разкри, че в 60% от тях има китайска следа. Китайците обаче не са единствените, които водят активен кибершпионаж.

„Зачестиха кибератаките срещу информационни и комуникационни мрежи на правителствени и военни структури в различни страни по света и има данни за това, че към тях са причастни държавни структури от Китай, Русия и КНДР“, пише в доклада на японското военно министерство.

#хакери #кибератаки #Китай #Русия #КНДР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници