Samsung се концентрира твърде много в битката с Apple

Samsung се концентрира твърде много в битката с Apple
A A+ A++ A

Според анализатори Samsung хвърля твърде много усилия в битката с Apple и по този начин отваря възможности на други компании да заемат част от пазарния му дял при Android. Пряк резултат от това е неочаквано силното представяне на Sony Xperia Z е Европа, където корейците са традиционно силни. Според данни от Великобритания голям брой собственици на Galaxy SII са предпочели именно Xperia Z пред Galaxy S4 след изтичането на старите им договори.

Според официални данни около 38% от собствениците на Xperia Z са притежавали преди това смартфон на Samsung. Анализаторската компания Kantar подчертава, че дните на непрекъснат бурен растеж са останали в миналото и сега корейският гигант трябва да се концентрира върху запазване на потребителската си база, което често е по-трудна задача от първоначалното й спечелване. Още повече че към момента компанията вече не може да разчита, че има технологично превъзходство пред конкуренцията или пък е просто единствената алтернатива на Apple.

В тази връзка от Kantar подчертават примерно, че пластмасовият корпус на Galaxy S4 определено отстъпва на преките конкуренти HTC One и Xperia Z, които са изработени от много по-качествени и скъпи материали, а се продават на същата цена.

http://www.telegraph.co.uk/technology/samsung/10148849/Almost-half-of-smartphones-sold-in-Europe-are-Samsung.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино