Премиерът на сирийските бунтовници подаде оставка

Премиерът на сирийските бунтовници подаде оставка
Хито заяви, че е решил да подаде оставка, за да „помогне... на новото ръководство на Коалицията да действа според политическата си визия, особено относно временното правителство и неговите изпълнителни функции“. Снимка: abc.es
A A+ A++ A

Премиерът на сирийските бунтовници Гасан Хито съобщи, че подава оставка близо четири месеца след като беше назначен, но не успя да сформира правителство, предава БГНЕС.

„Съобщавам, че няма да продължа да изпълнявам длъжността премиер, натоварен да оглави временното правителство, но подчертавам, че ще продължа да работя за интересите на революцията и за постигането на нейните цели“, заяви Хито в комюнике.

Оставката му идва два дни след като дисидентът Ахмад Аси Джарба беше избран да оглави Националната коалиция, основната групировка на опозицията.

Джарба е близък до Саудитска Арабия, която се противопостави на назначаването му начело на временното правителство през март.

Дисидентите смятат, че Хито, който е близък до ислямистките редици в опозицията и чиято кандидатура беше подкрепена от Катар, не може да работи заради разделението в коалицията.

Хито заяви, че е решил да подаде оставка, за да „помогне... на новото ръководство на Коалицията да действа според политическата си визия, особено относно временното правителство и неговите изпълнителни функции“.

#сирийски бунтовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници