"Титан" приеха офертата на "Червени шампиони" за ЦСКА, но с условие

"Титан" приеха офертата на "Червени шампиони" за ЦСКА, но с условие
От "Титан" обаче поставиха условие за сключване на договорката и то е да бъдат освободени обезпеченията, които компанията е дала пред НАП – София и да бъдат върнати на старите собственици в срок от 30 дни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Настоящите собственици на ЦСКА, „Титан“, приеха офертата на инициативната група „Червени шампиони“, които поискаха да станат собственици на клуба, след като покрият дългове в размер на 10 млн. лева, предава БГНЕС.

От "Титан" обаче поставиха условие за сключване на договорката и то е да бъдат освободени обезпеченията, които компанията е дала пред НАП – София и да бъдат върнати на старите собственици в срок от 30 дни.

Ето и пълният текст на изявлението, публикувано на официалния сайт на ЦСКА:

"На вниманието на спортната общественост и групата "Червени шампиони"

Уважаеми Дами и господа, приемаме предложението Ви да поемете дългове в размер на 10 милиона лева към ПФК ЦСКА ЕАД. Разликата от тези 10 милиона, до реалните задължения, ще бъде погасена от стари вземания на ПФК ЦСКА ЕАД. Ако се яви друга разлика, "Титан Спорт" ще подпише съответните документи, че ще я покрие. Единственото наше условие е да бъдат освободени обезпеченията ни, които сме дали на НАП – София, и те да бъдат върнати на стария собственик в срок от 30 дни.

Предложеният от нас вариант относно придобиването на новосформираното дружество ЦСКА 1923 АД, бе направено като още една алтернатива, но изборът е приоритет изцяло на въпросната група "Червени шампиони".

Още веднъж декларираме, че никакви вземания от "Титан Спорт" към ПФК ЦСКА ЕАД, няма да бъдат търсени.

С уважение: Собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД ".

#Титан #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай