Обновяват изцяло три булеварда заради новото метро

Обновяват изцяло три булеварда заради новото метро
Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че се работи усилено по разширението на метрото. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Три булеварда – „Кръстьо Пастухов“, „Александър Малинов“ и „Обиколна“, ще бъдат цялостно обновени с разширението на двата участъка на метрото – от бул. „Цариградско шосе“ до Летище София и от „Младост 1“ до Бизнес Парк София.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на напредъка на строителните работи на Етап ІІІ от Проекта за разширение на метрото, съобщиха от СО. С изграждането на двата участъка ще бъдат изградени инженерните мрежи и обновена пътната инфраструктура над метрото.

От края на 2012 г. започна изграждането на разширението на метрото до летището, а през април тази година до Бизнес Парк София. Строят се близо 8 км и 7 метростанции.

„Работи се усилено, като до края на юни са изпълнени над 21% от дейностите, работи се на 11 участъка по всички 7 метростанции. Най-важното  след качественото изпълнение е спазването на графика“, каза кметът Фандъкова.

В началото на 2015 г. се предвижда София да има метро до летището, което ще осигурява връзка на пътуващите с центъра и Централна гара.

#Йорданка Фандъкова #София #метро #Централна гара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници