Наводненията в Европа нанесоха щети за 4,5 млрд. долара

Наводненията в Европа нанесоха щети за 4,5 млрд. долара
Наводненията в Европа ще стуват на застрахователите около 4,5 млрд. долара. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Наводненията в Централна Европа през последния месец може да струват на застрахователните компании 3,5-4.5 млрд. долара повече, отколкото са били изплатени за последните големи наводнения през 2002 година, съобщи „Стандарт“.

Прогнозата от Swiss Re дойде на фона на по-ранно предупреждение от агенция за моделиране на щети, че загубите може да достигнат 8 милиарда щатски долара. Това доведе до покачване на акциите на Swiss Re и други фирми, работещи в сектора.

GDV миналата седмица прогнозира, че германските застрахователи ще се изправят пред искове за щети на близо 2 милиарда евро (2,570 милиарда щатски долара), малко повече от 1,8 млрд. евро при предишните наводнения.

Наводненията, които удавиха историческия Стар град на Прага и други градове през 2002 г., излязоха на застрахователите около 3,40 милиарда.

Припомняме, че наводненията в началото на юни принудиха чешки войници да издигат метални бариери и да трупат чували с пясък за защита на историческия център на Прага. Аварийни работници, войници и доброволци работиха отчаяно да укрепят защитата от наводнения в градовете по поречието на Дунав и р. Елба, като Германия бе сред най-тежко засегнатите.

#Европа #Прага #Германия #Дунав #Елба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници