Златанова иска равен достъп на всички медии до оперативните програми

Златанова иска равен достъп на всички медии до оперативните програми
A A+ A++ A

В досега изпълняваните проекти по Оперативните програми „Информация и комуникация“, списъкът за които излезе наскоро, на този етап нямаме установени нарушения. Всички разходи са сертифицирани и верифицирани, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Тя се срещна с представители на браншовите организации, с които обсъди възможностите за повишаване на прозрачността при изпълнението на комуникационните планове на програмите, финансирани със средства от европейските фондове.

Участниците в срещата са се обединили около две неща. Администрацията да изработи ясни указания до всички управляващи органи за договорите в областта на медиите и рекламата, за да се уеднаквят стандартите и да има равен достъп на всички и реална конкуренция при възлагането на договорите за информация и публичност.

Договорено е също да бъде разпространен проектът за стратегия за информация и публичност за следващия програмен период от 2014 до 2020 г., за да може в края на годината, преди започването на новия програмен период, правителството, медиите и рекламистите да се чувстват напълно сигурни и спокойни, че това е пътят, по който ще се върви в следващите седем години, и че това ще е начинът, по който ще се изпълнява комуникационната стратегия.

Днешният формат ще бъде направен постоянен за изясняване на всички открити въпроси. „Заявих на колегите, че това са нашите български медии, нямаме други, с които да работим. Затова те ще бъдат наши партньори и разчитаме много на тях. Сигурни сме, че през следващия програмен период, използвайки опита от предишния, всички ще работим по-добре и че българските граждани ще бъдат по-добре осведомени“, посочи министър Златанова.

#Зинаида Златанова #оперативни програми #медии #достъп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници