Турски депутати се биха заради парка "Гези", един от тях в болница

Турски депутати се биха заради парка "Гези", един от тях в болница
Протестите в Турция продължават. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заради бруталните действия на полицията на площад „Таксим” в Истанбул, която не позволи на протестиращите в събота да навлязат на площада, депутати от опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) и от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) се сбиха на снощното заседание на Меджлиса, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от агенция "Фокус".

По време на отговорите на вицепремиера Бекир Боздаг на депутатски въпроси, депутатите от НРП започнаха да го прекъсват с викове дали са верни информациите, че на площад „Таксим” лице със сабя в ръка е нападнало протестиращите.

Това предизвика депутати от управляващата ПСР да навлязат в редовете на опозицията и възникна ръкопашен бой. Спукана е веждата на депутата от ПСР Мехмет Емин Диндар и той е бил откаран в болница.

В събота отряди на турската полиция за борба с безредиците използваха сълзотворен газ и водни струи, за да разпръснат около 3000 демонстранти, които са опитаха да нахлуят на истанбулския площад „Таксим”.

Междувременно властите съобщиха в събота, че истанбулският парк „Гези”, заради който започнаха протестите, които обхванаха цяла Турция миналия месец, ще бъде отново отворен. Те уточниха обаче, че няма да бъдат толерирани още протести.

Паркът ще бъде отворен най-късно в понеделник.

 

#Турция #протести #Таксим #Гези #Бекир Боздаг #Народнорепубликанска партия #НРП #Партия на справедливостта и развитието #ПСР #Меджлиса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници