Samsung прогнозира по-ниски от очакваните печалби

Samsung прогнозира по-ниски от очакваните печалби
A A+ A++ A

Samsung Electronics публикува прогноза за печалбите си, която е по-ниска от очакваната от повечето анализатори. Компанията прогнозира, че оперативната печалба за второто тримесечие ще бъде 8,3 милиарда долара, докато предварителните очаквания бяха за 8,8 милиарда. В резултат на това акциите поевтиняха с още 3% след спада с 15% през миналия месец. Официалните цифри ще бъдат обявени на 23 юли, когато ще научим и финансовите резултати на Apple.

Инвеститорите се безпокоят, че Samsung може би са достигнали пика си при пазара на смартфони и единственото, което компанията може да направи оттук нататък, е да се опитва да задържи съществуващия си пазарен дял чрез намаляване на печалбите или да позволи на конкуренцията отново да стъпи на крака.

Усилените слухове, че Apple ще разшири портфолиото си, също не помагат на Samsung, а китайските производители на нискобюджетни телефони вече оказват сериозен натиск върху позицията на корейците особено на азиатските пазари. Преобладаващото мнение сред анализаторите все пак е, че за момента няма особен повод за паника и тревогите са силно преувеличени, особено като се имат предвид глобалният обхват на Samsung и гигантските бюджети за маркетинг, които има на разположение.

http://www.cellular-news.com/story/60840.php

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници