Плевнелиев: Необходими са ясни и приети с консенсус стъпки

Плевнелиев: Необходими са ясни и приети с консенсус стъпки
A A+ A++ A

Ще стартирам дебати в президентството за полезните стъпки, които могат да доведат демокрацията до по-добро, заяви президентът в обръщение към нацията по повод продължаващите 22-ри ден протести.

„Как управляващите и опозицията разчитат това послание и какво конкретно предлагат в отговор на гражданите? Призовавам парламентарни сили и правителството да предприемат действия, че политиците имат волята държавата да скъса със съмненията за задкулисие. Липсата на дебат по темата  е чудовищна”, заяви президентът.

„Кредитът на доверие на гражданите се изчерпва. България има своето гражданско общество. Аз наистина съм пристрастен и докато съм президент ще бъда пристрастен, за повече демокрация, за правова държава. Направих усилия да търся решение - свиках КСНС - видяхте резултатите. Проведох разговори с парламентарно представени и непредставени политически сили, с интелектуалци. Не вярвам, че в тежката ситуация, в която се намира една нация, тя трябва да чака някой друг да я спасява. Необходими са ясни и приети с консенсус стъпки, които да покажат посоката, в която ще вървим, каза още Плевнелиев.

#Плевнелиев #президент #обръщение към нацията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници