Владислав Горанов: Спекулативна е голяма част от информацията за бюджета, изнесена от премиера и лидера на БСП

Владислав Горанов: Спекулативна е голяма част от информацията за бюджета, изнесена от премиера и лидера на БСП
ГЕРБ продължаваме да считаме за крайно авантюристично на толкова краен етап от изпълнението на бюджета да се говори за неговата актуализация. Това каза депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.
A A+ A++ A

ГЕРБ продължаваме да считаме за крайно авантюристично на толкова краен етап от изпълнението на бюджета да се говори за неговата актуализация. Това, освен негативни очаквания в бизнес средата и чуждестранните партньори, няма да доведе до нищо благоприятно. Това каза на пресконференция депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов, предаде агенция „Фокус“.

Голяма част от информацията, която беше поднесена от министър-председателя и лидера на БСП, е по-скоро спекулативна, каза Горанов. По думите му прибързано е да се говори за актуализация дни след като правителството е обявило излишък по консолидираната програма за май.

„Буди недоумение с какво допълнително следва и може да бъде натоварена активната част на обществото. Може би това в момента е отмъщение за тези, които са на площадите, тези, които в момента генерират БВП на държавата“, каза той. Неефективни и политически аргументирани разходи на едно ново правителство, което трябва да осребри разходите от предизборната си кампания, каза той.

„МВФ каза на правителството, че е добре да продължи досегашната консервативна политика“, каза Горанов. МВФ окачестви сегашния бюджет като осъществим, допълни той.

„Те успяха да докарат политическа нестабилност за много кратко време“, каза Горанов. По негови думи два пъти по-неприемливо е да се опитват да пренасят политическата нестабилност върху финансовото поле, за да отклонят вниманието към актуалните проблеми на обществото. Предупреждаваме, че това ще разруши доверието, изграждано за усещане за България като една от финансово стабилните държави, каза още той.

#Владислав Горанов #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници