ЦСКА се оттегля от „А“ група днес

ЦСКА се оттегля от „А“ група днес
A A+ A++ A

ЦСКА прекратява участието си в „А“ група и слага точка на спортното си съществуване. Собствениците от „Титан“ ще внесат писмо в БФС, с което ще уведомят футболната федерация, че оттеглят лиценза си за участие в първенството.

Димитър Борисов заличава изцяло спортната дейност на акционерното дружество. Това означава, че ЦСКА няма да има право да играе дори в „А“ окръжна, твърди в. „7 дни спорт“.

На практика така „Титан“ закрива най-титулувания български клуб. С този ход шефовете целят да си спестят плащанията по всички дела срещу тях във ФИФА и УЕФА. По непотвърдени сметки със заличаването на спортната насоченост на червеното АД Димитър Борисов и Иво Иванов ще си спестят над 5 милиона евро плащания към най-различни хора и институции, съдещи в момента клуба в световната централа. Решението на „Титан“ да закрие изцяло спортната дейност на ПФК ЦСКА АД означава, че клубът няма да има свой отбор дори в окръжните групи.

Абсолютно всички футболисти на „армейците“ стават свободни агенти и могат да подписват с когото поискат. При това положение вече от съвсем друга светлина може да бъде гледано на създаването на изцяло нов ЦСКА в „А“ група.

Президентът на футболната централа Борислав Михайлов е подложен на невиждан натиск от представители на управляващите да пренебрегне законите на УЕФА, както и предписанията на родната Лицензионна комисия и да допусне сливането между ЦСКА и „Нефтохимик“. Очаква се днес, след като собствениците на ЦСКА официално внесат искането си за оттегляне на спортния лиценз, Михайлов да свика извънредно събрание на Изпълкома за началото на другата седмица и най-късно до 10 юли БФС да се произнесе по казуса.

#ЦСКА #"А" група #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници