26 държавни служители са oсвободени от АУЕР

26 държавни служители са oсвободени от АУЕР
Според министър Стойнев се наблюдава липса на управленска визия за заемане на необходимите длъжности. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

26 държавни служители са били освободени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) през 2012 г. Повече от половината от новопостъпилите са назначени без конкурс и на непълно работно време, съобщиха от икономическото ведомство.

„Нарушението е било установено от Инспектората на Министерството на икономиката и енергетиката“, заяви министър Драгомир Стойнев. Проверката е установила сериозна динамика на човешките ресурси в АУЕР по отношение на ръководния и на експертния състав. Промени са правени през няколко дни, като една и съща длъжност е разкривана и веднага след това е била  закривана.

Според министър Стойнев се наблюдава липса на управленска визия за заемане на необходимите длъжности и има  съмнения за тенденциозност. По думите му кадровата нестабилност и  честите промени в длъжностите са индикатор, че в АУЕР няма достатъчно добра управленска визия.

Според министъра извършените промени крият риск от допускане на грешки при организацията на работата, както и невъзможност за осъществяване на ефективен контрол.



#Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници