„Титан“: Не можем да издържаме ЦСКА в сегашния му вид

„Титан“: Не можем да издържаме ЦСКА в сегашния му вид
Собствениците на тима уточниха в съобщение на официалния сайт на тима, че все още търсят купувачи за ЦСКА, на които да подарят безвъзмездно акциите си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собствениците на ЦСКА от фирма „Титан“ заявиха, че няма как да продължават да издържат клуба в сегашния му вид, въпреки че той продължава да има лиценз за „А“ група, предава БГНЕС.

Собствениците на тима уточниха в съобщение на официалния сайт на тима, че все още търсят купувачи за ЦСКА, на които да подарят безвъзмездно акциите си.

„Уважаеми привърженици, днес представители на една от големите фракции отправиха публично два въпроса относно любимия ЦСКА.

Тъй като дълбоко уважаваме всеки човек, който носи в себе си армейска душа, отговаряме на питанията както следва: ПФК ЦСКА ЕАД не търси чужд лиценз за участие в А група, защото има такъв, но нямаме възможност да продължим издръжката на Клуба в сегашния му вид. Това като собственици заявихме неколкократно през изминалите седмици. Тежкото финансово състояние на тотален колапс на дружеството, прави невъзможен всякакъв вътрешно клубен оздравителен процес, съгласно ресурсите ни. Продължаваме да изразяваме своята готовност, както впрочем действахме и досега, преговаряйки с редица кандитат-купувачи, да предоставим акциите на Клуба абсолютно безвъзмездно на един или група бизнесмени, които да се захванат с осигуряването на дружеството.

Тогава ние ще се оттеглим от управлението.

Според нас този въпрос трябва да бъде отнесен към новосформираното ЦСКА 1923 АД, което в момента води борба за спасението на славната червената история и идея", гласи изявлението.

По повод дълговете на тима от „Титан“ заявиха: „Истината за задълженията на ПФК ЦСКА ЕАД е: към момента те са в порядъка на 12-13 милиона лева. Тук обаче не знаем дали и кога на хоризонта ще изкочат нови дела срещу дружеството. Както знаете, ЦСКА е единственият клуб, който трябва и е съден, да плаща наем за ползваните бази. И досега нямаме обяснение кое налага това на фона на останалите клубове, които се състезават в А група. И къде тук е принципът за равнопоставеност? Надяваме се, че отговаряйки на двата въпроса, Вие - привържениците на ЦСКА, сте добили ясна представа за положението. Считаме, че обяснението ни на тези питания е конкретно и Ви дава пълна информация за реалната ситуация“.

Съобщението е подписано от собствениците на клуба.

#ЦСКА #"Титан"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници