Председателят на турския Меджлис се консултира с партиите за промени в конституцията

Председателят на турския Меджлис се консултира с партиите за промени в конституцията
На заседанието е било решено Джемил Чичек, в качеството си на председател на Меджлиса, да се срещне поотделно с лидерите на политическите партии за проучване на техните позиции за нова турска конституция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на турския Меджлис Джемил Чичек започва спешни консултации с лидерите на политическите партии за постигане на консенсус по въпроса за промяната на конституцията, съобщава CNN-TURK, предава „Фокус“.

На заседание на специално сформираната парламентарна комисия за съгласуване на промените в конституцията, председателствано от самия Чичек, е била направена оценка на нейната дейност от създаването й на 17 май досега.

На заседанието е било решено Джемил Чичек, в качеството си на председател на Меджлиса, да се срещне поотделно с лидерите на политическите партии за проучване на техните позиции за нова турска конституция.

Следващото заседание на комисията е насрочено за днес от 14:30 часа.

След вчерашното заседание депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието и член на комисията Ахмет Иймая заяви, че относно въпроса за нова конституция са изправени пред „невъзможност да продължават напред“ и целта на тази серия „визити“ на Джемил Чичек при лидерите на политическите партии е именно преодоляване на тази „невъзможност“.

Според депутатът от ПСР консултациите могат да се осъществят още в края на тази седмица.

#Меджлис #Турция #Джемил Чичек

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници