Правителственият авиоотряд летял до Папуа Нова Гвинея при Станишев

Правителственият авиоотряд летял до Папуа Нова Гвинея при Станишев
A A+ A++ A

Самолет на правителствения „Авиоотряд 28“ е летял до Папуа Нова Гвинея по времето на Тройната коалиция, когато премиер беше Сергей Станишев. Това разкри в интервю пред агенция „Фокус“ бившият министър на транспорта Ивайло Московски. „Не знам каква работа сме свършили там, и то при положение, че самолетът отива през Белград там, на островите, и се връща празен, явно е закарал някои хора там на една почивка“, коментира Московски.

Той обвини председателя на временната анкетна комисия за „Авиоотряд 28“ за периода август 2009 - март 2013 г. Венцислав Лаков от „Атака“, че изнася неверни данни от заседанията пред журналисти.
„При приключване работата на комисията господин Лаков излиза и дава пресконференции и започва да говори изключително, как да кажа, направо глупави неща. Първите, спомняте си, че бяха за чували с милиарди за Ливан, за което съответно Борисов заведе дело и сега спря да се говори. После започнаха по темата, че сме возили чалга певици, оказа се, че и това не е вярно.... Така че господин Лаков да си прочете документите“, коментира Московски.

По повод липсващите списъци с пътници от времето на кабинета „Борисов“ Московски заяви: „Аз се съмнявам, че липсват списъците, но по-скоро не са съхранявани, без списък едва ли може да се извърши полет, със сигурност са се правили такива списъци... Но там НСО трябва да се изкажат“.

#Авиоотряд 28 #Ивайло Московски #комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници