Турският МВР шеф: Решаването на кюрдския проблем се развива успешно

Турският МВР шеф: Решаването на кюрдския проблем се развива успешно
Министърът на вътрешните работи на Турция Муаммер Гюлер заяви, че все още не са налице условия и предпоставки за преминаване към втория етап за разрешаване на кюрдския проблем в страната, предаде Анадолската агенция. Снимка: АФП
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи на Турция Муаммер Гюлер заяви, че все още не са налице условия и предпоставки за преминаване към втория етап за разрешаване на кюрдския проблем в страната, предаде Анадолската агенция.

На журналистическите въпроси дали са провеждани разговори по тази тема между представители на правителството и депутати от легалната и парламентарно представена кюрдска Партия на мира и демокрацията (ПМД), Муаммер Гюлер отговори, че „не е уведомен за провеждането на подобна среща, а не разполага и с информация за нейната същност“.

Министърът посочи, че в момента правителството прави всичко възможно – и го показва с цялостното си поведение, действия и изявления - процесът за разрешаване на кюрдския проблем да върви гладко и успешно.

По отношение на предложенията на ПМД за формиране на специални комитети, които да следят по места за развитието на процеса, Муаммер Гюлер коментира: „Това е само едно предложение, но самият процес се развива успешно и от само себе си, а според мен това е достатъчно. Ако всеки си изпълнява задълженията, няма да има никакъв проблем. Впрочем и в самото начало беше така. Ако двете страни проявяват взаимно разбиране, процесът ще тече рутинно в неговото си русло. За преминаване към втория етап обаче не са налице нужните предпоставки и условия“, цитира думите на Муаммер Гюлер Анадолската агенция.

#Турция #кюрди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници