Протести и пред ВСС срещу Ситнилски

Протести и пред ВСС срещу Ситнилски
Изборът на Ситнилски за член на ВСС предизвика негодувание у гражданите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Недоволни граждани се събраха на протест пред ВСС в четвъртък сутринта, предаде БГНЕС.

Днес кадровиците в съдебната ни система трябва да проведат заседание. Специални плакати са посветени на прокурора Камен Ситнилски с искане за неговата оставка. Хората, които са се събрали пред сградата на ВСС, носят плакати, на които пише: „Корупцията вън от ВСС“, „Стоп на корупцията във ВСС“, „Мафията вън от ВСС“.

Недоволните граждани скандират „Оставка“ и „Мафия“.

След като прокуратурата потвърди в сряда, че СРС-тата са законни, в проведения разговор, свързан с избора на Ситнилски за член на ВСС, днес има плакати: „СРС са потвърдени, потвърди си оставката“, „Сатанински, вън!“, „Ситнилски, вън от ВСС“.

ВСС провежда редовно заседание, на което ще избере административен ръководител - председател на Районен съд - Пловдив, и административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура - Бургас.

Магистратите ще обсъдят още проект на решение по предложението на административния ръководител на Софийска районна прокуратура за: освобождаване на Димитър Колев Арабаджиев, прокурор в Софийска районна прокуратура с ранг „прокурор в АП“, от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник районен прокурор" при Софийска районна прокуратура.

В дневния ред е включен проект на решение за одобряване на текста на Декларацията от София относно независимостта и отчетността на съдебната власт, приета по време на Общото събрание на Европейската мрежа на съдебните съвети, проведено в периода 5-7 юни 2013 г. в София.

#Ситнилски #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници