Едвин Сугарев: Премиерът ме помоли да прекратя гладната стачка, отказах

Едвин Сугарев: Премиерът ме помоли да прекратя гладната стачка, отказах
Едвин Сугарев продължава гладуването като знак на протест. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Държавна сигурност не си е променила методите и оперативните мероприятия. Първата, която гладуваше, вече прекрати гладната си стачка. И на мен ми се обади премиерът с молба да прекратя гладната стачка. Почна да ми обяснява как работел за България. Аз му казах, че не е вярно и напразно си хаби думите. И отказах да я прекратя“.

Това заяви пред бТВ политикът и общественик Едвин Сугарев, който гладува в знак на протест срещу кабинета „Орешарски“ вече девети ден.

„Десетки хора ми пишат мейли, правят подписки в моя защита. Закачат на вратата със сини балончета разни поздравления. Но аз не съм важен. Важно е болната страна да бъде излекувана. Аз ще гладувам, докато гладната стачка постигне целите си, няма да се откажа“, заканва се Сугарев.

Прогнозата му е, че не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка. Сравнява сегашната ситуация с тази, срещу която е гладувал предния път - правителството на Любен Беров.

Откакто е започнал гладната си стачка, Сугарев не ходи на протеста. Но следи всяка стъпка на кабинета. Докато гладува, мисли за изминалите 23 години.

„Всичко, заради което пожертвахме толкова усилия, се оказа до голяма степен изпразнено от съдържание. Стигна се до една фасадна демокрация, която не удовлетворява никой. За пропилените усилия ми е мъчно, защото ако не беше така, можеше животът ми да протече по друг начин“, смята бившият депутат.

#Едвин Сугарев #Пламен Орешарски #Любен Беров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници