Египетски военни поели контрол над телевизията

Египетски военни поели контрол над телевизията
Междувременно египетският президент Мохамед Морси заяви, че няма да сдаде властта без борба и предложи създаване на коалиционно правителство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Части на египетската армия са поели контрол над сградата на националната радио-телевизионна компания в центъра на Кайро, съобщава „Гласът на Русия“, предава „24 часа“.

Акцията е била проведена час преди изтичането на ултиматума, поставен от военните към египетските власти.

По непотвърдени съобщения, които се позовават на анонимни служители на Министерството на вътрешните работи, министърът на вътрешните работи е наредил да бъдат арестувани високопоставени членове на организацията „Мюсюлмански братя“ по обвинения в подстрекателство към убийства и насилие.

Междувременно египетският президент Мохамед Мурси заяви, че няма да сдаде властта без борба и предложи създаване на коалиционно правителство.

По-рано през деня един от лидерите на египетската опозиция Мохамед ел Барадей се срещна с египетския министър на отбраната Абдел Фатах ал-Сиси. Двамата обсъдиха начините за разрешаване на острата политическа криза в страната.

В същото време, гражданското движение „Въстание“ поиска незабавното задържане на президента Мурси за подстрекателство към гражданска война.

#Египет #армия #телевизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници