Стачка спира израелски министри да почетат годишнината от атентата в Бургас

Стачка спира израелски министри да почетат годишнината от атентата в Бургас
Опожареният след атентата в Бургас автобус. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Нито един израелски министър няма да участва в траурната церемония по повод една година от атентата в Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и българският водач на автобуса, съобщават израелските медии. Причината е отказът на профсъюза на служителите на израелското външно министерство да координират визитата на министъра на вътрешната сигурност на Израел Ицхак Ааронович, който е бил поканен официално като представител на израелското правителство.

На 18 юли в Бургас ще има редица мероприятия в памет на загиналите при терористичния акт. Повече от 35 роднини на загиналите ще пристигнат в България за участие в различни церемонии.

Посолството на Израел в България е поканило министър Ааронович да представлява израелското правителство, но протестът на служителите на Външно ще попречи на това. Те искат подобряване на заплащането и условията на труд и докато претенциите им не бъдат изпълнени, отказват да координират каквито и да е задгранични пътувания на израелското правителство, уточнява израелското интернет издание Mignews.com.

#атентат #Бургас #жертви #траурна церемония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници