Египет: Най-малко 16 убити и над 200 ранени в Кайро

Египет: Най-малко 16 убити и над 200 ранени в Кайро
A A+ A++ A

Отказът на египетския президент Мохамед Мурси да подаде оставка нажежи още повече обстановката в Египет, предават световните агенции. 16 души загинаха, а над 200 бяха ранени при стълкновения край университета в столицата Кайро, където десетки хиляди привърженици на президента протестираха срещу ултиматума на армията. По същото време наблизо се провеждаше също толкова многоброен митинг на противниците на Мурси. За да раздели двете огромни групи, властта прати бронирана техника.

Във вторник вечерта изтече срокът на ултиматума, който опозицията даде на президента да подаде оставка. Днес изтича ултиматумът на армията, която даде 48 часа на властите да урегулират конфликта. В противен случай военните обещаха да представят свой план за действия. В изявлението на армейското командване се заявява, че армията „е готова да пролее своята кръв в защита на египетския народ от терористи, радикали и невежи“.

Късно снощи в обръщение към нацията президентът Мохамед Мурси обяви, че е избран законно и няма намерение да подава оставка.

#Етипет #размирици #Кайро #митинги #президент #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници