И тютюнопроизводителите се вдигат на протест

И тютюнопроизводителите се вдигат на протест
България е единствената страна, която не е успяла да защити интересите на 200 000 заети в сектора и през следващия програмен период производителите на тютюн няма да получават европейско подпомагане. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След зеленчукопроизводителите тютюнопроизводителите също организират протести. Националните протести започват следващата седмица, предаде БНР.

„Причината е, че България е единствената страна, която не е успяла да защити интересите на 200 000 заети в сектора и през следващия програмен период производителите на тютюн няма да получават европейско подпомагане“, обясни председателят на браншовата асоциация Цветан Филев.

„Съществува списък със земеделски култури, който не включва тютюна. Парадоксалното в случая е, че не включва и българската роза и свиневъдството, птицевъдството и пчеларството и тези сектори няма да могат да се възползват от европейско субсидиране през новата обща селскостопанска програма 2014-2020 година“, допълни Филев.

Управителният съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите е взела решение да организира и протестни действия на площада пред Министерството на земеделието и храните в София, на няколко контролно-пропускателни пункта на България.

„Целим да привлечем вниманието на чужди медии, на наши евроатлантически партньори“, каза още председателят на асоциацията.

Филев не изключи възможността на 11 юли представители на бранша да затворят контролно-пропускателни пунктове на границата с Турция и Гърция.

#тютюнопроизводителите #протест #Цветан Филев #граници #тютюн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино