5 причини да не изключвате плодовете от диетата си

5 причини да не изключвате плодовете от диетата си
A A+ A++ A

Захарните изделия допринасят за увеличаване на теглото, но към сладките продукти, които не са препоръчителни, все по-често се прибавят и плодовете.

Мнозина изследователи твърдят, че плодовете също трябва да се избягват наред с тортите и останалите десерти. Въпреки това американки диетолози оспориха твърдението, давайки пет основни причини, поради които не трябва да се лишавате от удоволствието на сладките плодове, предаде БГНЕС.

Грешно е да се смята, че портокалите, ягодите, прасковите са по-вредни от зеленчуците само заради това, че са сладки. Вероятно причината се крие в това, че често плодовете се възприемат като отделен десерт, а зеленчуците като гарнитура. Но плодовете не са само захар – те са пълни с течности и фибри. Следователно консумирането им утолява и жаждата, и глада. Фибрите напълват стомаха и намаляват апетита.

Те са и най-добрите антиоксиданти. Също така са безспорните лидери в борбата със свободните радикали, поради което печелят още една неоспорима полза за здравето. Освен това плодовете се борят с хронологичното стареене на организма. Скорошно проучване установи, че мъжете и жените, които се хранят с повече плодове, изглеждат по-млади.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници