Протестиращи кюрди палят сгради в Диарбекир

Протестиращи кюрди палят сгради в Диарбекир
Кюрдите протестират с всички средства. Снимка: ЕПА/ БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Протестиращи кюрди в град Хаккяри в Диарбекир подпалиха обществена сграда, което предизвика огромен пожар и паника в цял квартал, съобщи Анадолската агенция, цитирана от „Стандарт“.

Демонстрантите се събраха в понеделник вечерта, за да се противопоставят на бруталното потушаване на селския бунт в околия Лидже, при който беше убит кюрдски младеж и други девет кюрди бяха ранени.

Група протестиращи с маски на лицата изградиха барикади, блокираха движението на околовръстния път и запалиха огън. Полицията ги атакува със сълзотворен газ и водни оръдия, протестиращите отговориха с коктейли „Молотов“, камъни и фойерверки, а след това избягаха в страничните улици.

Там подпалиха триетажна обществена сграда на едно дружество. Пламъците бързо се пренесоха и върху околните сгради в района. Разрастването на пожара предизвика паника и живеещите в квартала излязоха по улиците. Пристигналите противопожарни екипи дълго време се бориха с огъня и успяха да го локализират чак след полунощ. Междувременно някои граждани бяха обгазени и получиха медицинска помощ от пристигнали линейки, посочва Анадолската агенция.

#кюрди #Диарбекир #Молотов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници