ГЩ на турските военни сили публикува съобщение за „задачата и мисията на армията“

ГЩ на турските военни сили публикува съобщение за „задачата и мисията на армията“
Промените на член 35 от Устава за вътрешната служба на турските въоръжени сили и свързаните с това задачи на армията станаха повод през изминалата седмица за оживена обществена дискусия, посочва NTV. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Генералният щаб на турските въоръжени сили публикува в Интернет страницата си специално съобщение за „задачата и мисията на армията“, съобщава телевизионният канал NTV, предава „Фокус“.

В него се казва: „Задачата на турските въоръжени сили е: да се подготвят в съответствие с изискванията на конституцията на Република Турция, на различните закони, на Политическия документ за националната сигурност, публикуван от Министерския съвет през 2010 година, както и на директивите в тези документи. Тази задача се обобщава се и се изчерпва с прилагане на документа за Националната военна стратегия на Турция, утвърдена от министър-председателя“.

В съобщението на ГЩ се посочва също така, че съгласно този документ „задачата на турските въоръжени сили е: да създават обстановка на въздържаща сила, сигурност/готовност за действия; управление на кризисни ситуации; използване на ограничена сила и в допълнение на това – изпълнение на конвенционални бойни задачи; осигуряване на подкрепа на операции за налагане, осигуряване и поддържане на мира, операции за борба с природни бедствия и операции за вътрешна сигурност“.

Промените на член 35 от Устава за вътрешната служба на турските въоръжени сили и свързаните с това задачи на армията станаха повод през изминалата седмица за оживена обществена дискусия, посочва NTV.

#Турция #протести #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници