Сидеров: Става ясно кой стои зад опита за държавен преврат

Сидеров: Става ясно кой стои зад опита за държавен преврат
Според лидера на „Атака“ Волен Сидеров нарушаването на Закона за митингите трябва да се разглежда като терористична атака. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

 

„Вече става ясно кой стои зад опита за преврат, който наблюдаваме вече две седмици“, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, съобщи БГНЕС.

Според него става въпрос за силно засегнати интереси на енергийни лобита и политически кръгове, което е станало ясно след приемането на поправките в Закона за енергетиката. Лобитата според Сидеров са свързани с фирми на Цветелина Бориславова, Христо Ковачки, Веселин Марешки и Богомил Манчев. Според лидера на „Атака“ зад интересите на засегнатите от закона прозират интересите на Сорос и „Отворено общество“, и всички останали неправителствени организации, които според него гравитират около Сорос.

Лидерът на „Атака“ смята, че прокуратурата трябва да се самосезира за дейността на неправителствените организации, провеждащи антидържавна политика.

Сидеров има намерение да предложи промени и в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Според него трябва да се завишат санкциите в сега действащия член 14 от закона за събранията и митингите.

В момента глобата за граждани и длъжностни лица, които нарушават установения ред и гаранциите, е от 50 до 300 лв., ако не подлежат на по-тежко наказание. Според лидера на „Атака“ подобно нарушение на закона трябва да се третира като терористична атака.

#Волен Сидеров #"Атака" #терористична атака #държавен преврат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"