Отново размирици в Турция, полицията атакува със сълзотворен газ и водни оръдия

Отново размирици в Турция, полицията атакува със сълзотворен газ и водни оръдия
A A+ A++ A

Полицията не разреши протестен митинг на кюрдите за представяне на техните искания към втория етап от процеса на разрешаване на кюрдския проблем, организиран от легалната и парламентарно представена Партия на мира и демокрацията (ПМД), предаде телевизионният канал NTV, цитиран от агенция Фокус.

По този начин първият митинг на ПМД от серията протестни действия под общия лозунг „Правителство, направи стъпката” започна със сериозни инциденти и конфронтиране с властите.

Привържениците на ПМД се събраха пред сградата на общината, но полицията не им даде разрешение да демонстрират. Независимият депутат от кюрдски произход Айсел Туглук, заместник-генералният председател на ПМД Мерал Данъш Бешташ и кметът на Диарбекир Осман Байдемер проведоха разговори с полицията. След тези разговори Айсел Туглук даде пресконференция, но по това време маскирани лица започнаха да хвърлят звукови бомби по полицаите и в един момент ситуацията излезе извън контрол.

Полицията атакува със сълзотворен газ и водни оръдия и успя да разпръсне демонстрантите. Групата протестиращи, сред която имаше много деца, избяга в страничните улици и продължава да замеря с камъни полицаите, посочва NTV.

#Турция #Диарбекир #протест #полиция #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници