Плевнелиев вече работел здраво

Плевнелиев вече работел здраво
„В очите на чуждестранния инвеститор България е една дълга поредица от гишета, а това трябва да се промени“, категоричен е той. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният президент на България Росен Плевнелиев вече е „запретнал ръкави“ и екипът работи по „големите приоритети на държавата“.

„Европа плаща цената на неустойчиво развитие на голяма част от европейските държави. В продължение на десетки години хората, фирмите, държавите са теглили здраво кредити. Това е най-тежката криза от трите кризи в Европа в момента – от трите кризи, които са финансовата, икономическата и дълговата, дълговата криза е най-тежката. След голямото преяждане, идва голямата диета“, каза пред БНР новоизбраният президент Росен Плевнелиев.

Той смята, че Европа ще излезе много по-силна от кризата. Убеден е също, че ако България иска да забогатее, тя трябва да развива икономиката си по устойчив и балансиран начин. „Трябва да работим за инвестиции“, подчерта Плевнелиев.

„В очите на чуждестранния инвеститор България е една дълга поредица от гишета, а това трябва да се промени“, категоричен е той.

„Европа е най-голямата икономика на тази планета. Ще работя денонощно за следващата фаза на европейска интеграция“, каза още Росен Плевнелиев.
„Вече работим здраво. Амбициозен екип сме и искаме да свършим много работа“, подчерта той.

„Най-важното за мен са големите приоритети на държавата. Най-тежката задача, с която ще се захвана още в първия ден, е Националната програма за развитие на България 2020. Още в първия месец ще заработят 5 съвета към президентството. Те ще имат ясни и подготвени програми“, отбеляза Плевнелиев.

„Ние искаме да бъдем максимално прозрачни към българските граждани и смятаме да ги излъчваме в интернет. Поканили сме НПО, профсъюзи, работодателски организации, министрите ще бъдат там, представители на академичната общност – всеки, който има какво да каже за националните приоритети и ще го излъчваме в интернет, за да видят българите какъв е дневният ред и какви решения се предлагат по него“, обясни Плевнелиев.

Той посочи, че искат да променят самия формат, по който президентството ще работи с медиите.

„Ще променим начина на работа в президентството, така че медиите да се чувстват удобно и комфортно. Поел съм ангажимента за еднакъв достъп до информация на всички медии“, подчерта още новоизбраният президент.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #президент #устойчиво развитие #Европа #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"