Турската полиция разпръсна протестиращи в Анкара, 4 са арестувани

Турската полиция разпръсна протестиращи в Анкара, 4 са арестувани
A A+ A++ A

Турските стпециални части за борба с безредиците използва сълзотворен газ и водни струи късно снощи в центъра на Анкара, за да разпръсне стотици протестиращи против правителството и извърши четири ареста, съобщиха очевидци и медии, цитирани от БГНЕС.

Полицията се намесила в жилищния квартал Дикмен, където от няколко седмици стават сблъсъци между протестиращите и силите на реда. "Стотици хора се събраха, протестираха против правителството и не пожелаха да се разпръснат до късно през нощта", съобщи един от протестиращите.

Те издигнаха барикада на пътна артерия, като спряха движението на колите и принудиха полицията да разпръсне тълпата, съобщи телевизия Ен Те Ве и допълни, че са арестувани четирима души.

От началото на протестите четирима души загинаха - трима протестиращи и един полицай, а близо 8000 души бяха ранени, показват последните данни на профсъюза на турските лекари. Протестите в Истанбул значително се успокоиха, но в столицата демонстрациите продължават и полицията почти ежедневно се намесва през нощта.

Потушаването на протестите от турската полиция предизвика многобройни критики в света и помрачи имиджа на премиера Реджеп Тайип Ердоган, който издаде нареждането за това.

#Турция #протести #полиция #арести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници