Хиляди протестираха в ден 13 на #ДАНСwithme

Хиляди протестираха в ден 13 на #ДАНСwithme
A A+ A++ A

Хиляди български граждани излязоха по улиците в ден 13 от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. В столицата протестът започна на обичайното място - площада пред Министерски съвет. Към 19 ч според МВР на площада е имало около 3000 души, но към 20 ч броят им нарасна неколкократно.

На стълбите пред бившия Партиен дом бе издигната импровизирана естрада. На нея бунтарката Милена Славова подгря протеста с песните от зората на демокрацията. Първата песен на Милена бе хитът й "Омръзна ми да светя като крушка". Хилядното множество посрещна песента с бурни аплодисменти и шумни освирквания, предназначени за правителството.

След Милена на сцената се появи Васко Кръпката, който също изпя своите хитове. Пред сцената бе опънат плакат “Червени пиявици, не се ли насмукахте”

В началото на протеста протестиращите освиркаха една група, които сметнаха за провокатори. Групата беше отведена от полицията на страна от протеста и органите на реда провериха документите им.

Около 20 часа протестиращото множество тръгна по обичайния маршрут към сградата на парламента. След като го освиркаха, протестиращите се цапътиха към Орлов мост, който бе блокиран. Множеството продължи по обичайния си маршрут по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", през моста на влюбените до НДК. Хората скандираха "Мафия", "Червени боклуци", "Оставка".

Край НДК една голяма група се отдели и мина покрай централата на ГЕРБ, която бе порядъчно освиркана. Другите продължиха по обичайния маршрут и двата лъча се събраха отново по бул. Витоша. Освиркани бяха и централите на БСП и ДПС, скандиранията бяха "Мафия", "Червени боклуци", "Оставка".

След като минаха покрай Министерски съвет, протестиращите продължиха към парламента и Орлов мост, където по традиция завършва всеки протест.

В Пловдив протестираха над 1000 души, които блокираха няколко централни булеварда и за половин час - и Централна гара в града. Исканията им са за незабавна оставка на правителството и нови избори.

Протести имаше още в Благоевград, Варна, Бургас, Сливен и други градове в страната.

#протест парламент #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници