СГС прекрати делото за екстрадиция на Брендо в Румъния

СГС прекрати делото за екстрадиция на Брендо в Румъния
Евелин Банев – Брендо. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Софийски градски съд прекрати наказателното производство, образувано по европейска заповед за арест номер 12 от февруари 2013 година от съда в Букурещ, свързано с искане на екстрадиция на Евелин Банев – Брендо, предаде „Фокус“.

Според съда липсата на лицето в България е пречка за настоящото съдебно заседание, тъй като Евелин Банев в момента е предаден на италианските власти в изпълнение на европейска заповед за арест. Съдебният състав обясни, че е дадена възможност на румънската страна в разумен срок да отговори на въпроси, свързани с разноските по делото и за това как ще бъде транспортиран Банев. Такъв отговор обаче не е получен все още и това е другата пречка за настоящото производство.

Също така съдът ще съобщи на румънските власти, че всеки следващ момент могат да сезират българските органи, но това трябва да е след връщането на Евелин Банев в България. Освен това румънската страна може да се възползва и от други възможности за предаването на лицето. Европейската заповед за арест може във всеки един момент да бъде активирана съобразно необходимите предпоставки. Днешното определение на съдебния състав не подлежи на обжалване.

#Евелин Банев – Брендо #дело #Румъния #екстрадиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници