Васил Велев: Нови избори тази година ще дойдат в повече на бизнеса

Васил Велев: Нови избори тази година ще дойдат в повече на бизнеса
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България е на мнение, че кабинетът "Орешарски" трябва да остане поне до приемането на ново изборно законодателство и стабилизирането на икономиката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Втори парламентарни избори тази година ще „дойдат в повече на бизнеса", обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред Дарик.

Велев е на мнение, че кабинетът "Орешарски" трябва да остане поне до приемането на ново изборно законодателство и стабилизирането на икономиката.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България припомни, че голяма част от мерките, залегнали в плана "Орешарски", са идеи на бизнеса, за които се настоява от години.

"Два пъти избори в една година при тежка икономическа криза и при затлачени проблеми за решаване, които не могат да бъдат решени без работещ парламент на нас ни идват в повече", коментира Велчев.

По думите му едни предсрочни незабавни парламентарни избори няма да решат проблема със смяна на модела.

"Най-много ще доведат до смяна на хората в този модел, но не това е целта на протестиращите. Т.е. при всички случаи трябва да има промяна в изборното законодателство", смята Велев.

Според председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев трябва да има предсрочни избори, но догодина, заедно с изборите за Европарламент.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България призова за провеждане на нови парламентарни избори без отлагане.

#Васил Велев #Асоциацията на индустриалния капитал в България #Българската стопанска камара #Божидар Данев #Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници