Георги Кадиев: ГЕРБ трябваше да поеме председателството на парламента

Георги Кадиев: ГЕРБ трябваше да поеме председателството на парламента
Винаги можехме да свалим Цецка Цачева. Не го направихме обаче, коментира депутатът от БСП.
A A+ A++ A

"Предложих председателството на парламента да бъде дадено на ГЕРБ, за да имаме някаква стабилност. Винаги можехме да свалим Цецка Цачева. Не го направихме обаче", обяви депутатът от БСП Георги Кадиев пред bTV.

"Изходът от цялата ситуация е да се съберем четирите партии и да да дадем шанс на правителството за 12 месеца - до май следващата година, ГЕРБ се връща и започва да работи. Проблемът е доверието в правителството. Да влезеш още на старта с липса на доверие, е проблем", каза още Кадиев, цитиран от „24 часа".

"Не съм човек от кухнята, не знам дали подкрепата на "Атака" е платена. Голямата част от хората сме от коридора, не от кухнята. Ние не знаехме имената на министрите, не знаехме за номинацията на Делян Пеевски", посочи червеният депутат.

"Аз, Янаки Стоилов и Младен Червеняков и двата пъти не гласувахме за избора на шеф на ДАНС. Един колега гласува "въздържал се" също двата пъти, а един колега гласува един път с "не" и един път - с "да", коментира Георги Кадиев.

"Когато чуете или гласувате "за", или правителството пада, всеки мисли какво е решението. Очевидно е, че тази номинация идва от ДПС, никой не го отрича", посочи червеният депутат.

"На цялата каша, която имаме в правителството, остава да разбием и президентската институция. Тя успя да се съхрани", каза Кадиев в коментар на компромата за сметките в офшорни зони на президента Росен Плевнелиев.

"Не знам кой е зад сайта, който публикува информацията. Това отново води до дестабилизация", посочи той.

"Няма да участвам повече в никакви избори на БСП освен ако не са вътрешнопартийни", закани се Кадиев.

"Един колега от софийската организация, заяви, че съм вампир и пия кръв. И да му кажа името, няма да го познавате", заяви депутатът от БСП.

"Аз имам предел на търпение и не знам докога ще търпя. Още не съм взел решение, но по никакъв начин не съм се вкопчил в политиката и парламента. Татяна Дончева също бе наречена вампир. Човекът, който ни определи като вампири, каза, че снема политическото си доверие от нас", посочи Кадиев.

#Георги Кадиев #Татяна Дончева #Росен Плевнелиев #Делян Пеевски #Янаки Стоилов #Младен Червеняков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници