Борисов: Ахмед Доган управлява България

Борисов: Ахмед Доган управлява България
Според Борисов Доган управлява България. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

"Ахмед Доган е човекът, който управлява България."

Това заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си в събота с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, съобщи агенция "Фокус".

На въпрос от колко години, Борисов отговори - от 20 години.

„По време на нашето управление е единственото време, в което той не беше на власт, затова беше ни дал срок, че след една година ще паднем. Успяхме да удържим и паднахме два месеца предсрочно", каза той.

Борисов заяви, че не се е виждал с Доган от много години, а и не е редно да се срещне с него. „Той има други приоритети, други партньори и аз не мога да съм в унисон с това, което той иска да се случва в България", каза още лидерът на ГЕРБ.

"За съжаление, ние в България не можахме да се научим, когато някой победи на избори, да бъде поздравен, когато загубиш - да си признаеш загубата, да се държим възпитано, внимателно, да говорим политиците, за да не караме народът да се чуди кой какъв е."

"Истински се надявам, че Станишев е прозрял, че тези протести не ги организират политически сили. Тези протести са на недоволството на хората, които се организират във фейсбук, и всеки, който си помисли, или се опита да яхва подобен протест, ще бъде все едно яхва тигър - ще го свалят и ще го изядат. Никой да не си го помисля дори. И те, ако не го оценяват, това е груба тяхна грешка", каза Борисов. На въпрос  докога ще издържи кабинетът Орешарски, Борисов каза: "Най-малко аз мога да кажа. На тяхно място отдавна да съм дал оставка, много отдавна".

На коментара, че според Камен Костадинов ГЕРБ няма да се върнат в парламента, защото нямат желание, и трябва да дадат на управляващите възможността да им предложат, Борисов отговори: "Те вече са в паника. Не знаят какво мислят, какво говорят, какво правят. Всяко тяхно решение е за час-два. Най-малко бих обсъждал какво мисли Камен Костадинов. Ако ми кажете, че Ахмед Доган е казал нещо днес, ще се заслушам веднага, защото това значи, че е важно послание. А тези какво са казали - те просто шумят."

Срещата на лидера на ГЕРБ с Мартин Шулц бе в събота в сградата на Представителството на Брюксел в София. На влизане Борисов не коментира нищо пред журналисти. В сградата с него влезе и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. На излизане от Представителството на Брюксел в София Мартин Шулц също не пожела да коментира за какво са си говорили.

#Бойко Борисов #Ахмед Доган #Сергей Станишев #ГЕРБ #Мартин Шулц #България #Камен Костадинов #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници